Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

søndag 7. oktober 2007

Filtvet 6. oktober

Tåken lettet fra Drøbaksundet i det vi ankom havnen. Lett, men kald, bris fra sør. Helmer likte seg dårlig i redningsvesten, så vi gjorde pinen kort og kjørte for motor.


'Pappa-Sjarke' (i følge Edvard) og Onkel Blå


Helmer syntes det var godt å få av redningsvesten

Lunsjen ble innkjøpt på Joker og spist i på benken i Filtvethavnen. Hjem igjen seilte vi for bare spinnaker og gjorde hyggelige 5-6 knop. Litt klønete spinnakerheising av skipperen: Fallet var tvunnet rundt bomopphalet, som måtte løsnes, hvorpå det fulgte med fallet opp så langt det gikk. Dessuten fyltes spinnakeren 'vrengt' under heising. Dette er mye lettere å fikse hvis spinnakeren kan heises i le av storseilet. Nåvel, den kom opp på et vis. Ned igjen også.

Disse var med: Helmer, Edvard, Emma, Marthe og Harald

Ingen kommentarer: