Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

søndag 3. desember 2006

Årets første og siste tur

Tjøme - Son- Storsand i midten av september. Seilegenskapene er vanskelig å kommentere utfyllende, siden vi seilte båten rett til vinteropplag etter overtakelse. Litt dårlig høyde på kryssen da jeg ikke fikk strammet for-/akterstaget nok. Men fin fart (5-6 knop i laber til frisk bris), ruglete undervannsskrog og fast propell tatt i betraktning. Den gikk veldig fint gjennom sjøen i ytre Oslofjord (1-1.5 m bølger) - ingen banking.
Jeløya forut (nå også vannrett)


Bastø er lagt bak oss. Rormann Audun undres hvor nær lasteskipet (skjult bak genuaen) vil komme.

Ingen kommentarer: