Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

mandag 20. august 2007

Oscarsborgtur til Son

Siste helg før skolestart. De to eldste hadde nok håpet på en tur til Tusenfryd, men ble litt motvillig med på å dra til Oscarsborg, mot å få spise middag i restauranten slik vi gjorde i fjor. Oscarsborg gjestehavn viste seg å være smekkfull - lite aktuelt å ligge som båt nr tre eller fire fra bryggen. Nytt mål ble Son, nå med utsikter til familiens gourmet om å få spise hvitvinsdampede blåskjell hos Kristine's (ja, med apostrof) slik hun også gjorde i fjor. Men Son blir langt unna når brisen blåser frisk sørfra og opinionen er overveiende mot å seile på skrå. Bare 9 hk og jolle på slep gjorde sitt til at farten ikke var skremmende stor ved passering Filtvet fyr - det ville antakelig gått fortere å seile. Vi kom da fram og Son er trivelig, pizzaen var god men blåskjellene var bedre i fjor, ble det rapportert. Opinionen var nå blidgjort - ytterligere kos ble det med kakao & kortspill i salongen.

Son har satt av en egen brygge til klassiske trebåter - i første rekke båter designet eller bygget av Jac M Iversen. Der ble det gjensyn med Octava - en 52 kvm krysser tegnet av Johan Anker og bygget av Jac M Iversen i 1920. I hine hårde dage måtte undertegnede skrubbe dekket til Octava med neglebørste etter en høylytt krangel med broderen. Det var dengang det ble krevet disiplin på sjøen...


52 kvm krysser Octava med avkommet på rotur i Kjapp i bakgrunnen

Lørdagens friske sønnavind forsvant i løpet av natten. Hjemturen gikk derfor også for motor med tre unger på slep i Kjapp i et nesten speilblankt Drøbaksund.

Disse var med: Helmer, Edvard, Emma, Hannah, Marthe og Harald

Ingen kommentarer: