Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

tirsdag 7. august 2007

Løse tanker...

Etter turen Håøya rundt lå det ca en liter diesel i bunnen av motorrommet. En inspeksjon avslørte at dieseltanken hadde vært festet med to patentbånd som vist i skissen under (bilde nr. 1). Nå var det ene båndet røket ved et av skruefestene og tanken hang mest av god vilje. Et svakt punkt med originalinstallasjonen er at tverrskips krefter (når båten krenger) gir en svært stor belastning på patentbåndene, da kreftene ikke virker langsetter patentbåndene før tanken eventuelt (nødvendigvis) sklir litt sidelengs.

Tanken er selvsagt montert på et det minst tilgjengelige stedet i båten - under cockpitdørken bak motoren. De langsgående skottene i finer er plastet fast. Under køyebunnen er det saget ut et par hull i skottet.

Jeg har foreløpig erstattet det ødelagte patentbåndet med et nytt, samt skrudd 'krybben' under tanken fast i en tverrgående bjelke jeg allikevel måtte installere for å få løftet tanken. Se bilde nr. 2. Tanken ble løftet på plass ved å slå kiler mellom bjelken og tankkrybben. Deretter ble nytt patentbånd festet.

Denne løsningen ser ut til å virke greit. Det har ikke vært noen diesellekkasjer, selv ikke under mye krengning.

Ingen kommentarer: