Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

onsdag 30. mai 2007

Målt, veid og funnet litt i største laget

Båt- og seilmåleren Nils (som seiler pensjonistbåten Melges 24) kom innom Storsand på kort varsel i morges og tok mål av båt, seil og rigg i styrtregnet. Onkel Blås LYS-tall er 1.08, som for en standard IW 31. Vi har fått et tillegg på 0.02 for litt for stort bomlik på storseilet og en ekstra stor spinnaker (75 kvm mot normalt 70 kvm) samt et fradrag på 0.02 for fast propell istedenfor foldepropell. Jeg tror neppe de skarve ekstra seilflikene oppveier bremseeffekten av propellen. Vel, slik er nå engang reglene...

Ingen kommentarer: