Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

fredag 11. mai 2007

Onkel Blå ferdig pusset...nesten

Under vannlinjen: Tre lag West System epoksy og to lag SeaJet epoksy primer. Jeg burde brukt en dag til på å slipe epoksyen glattere. Det får bli til neste år. Til slutt et strøk SeaJet 033 bunnstoff. Alt i alt er båten både glattere og tettere mot vanninntrengning enn sist høst.

Jernkjølen ble skrapt der det var løst, slipt ned til bart jern og malt med to strøk epoksy primer + bunnstoff.

Nye gjennomføringer og ventiler i Marelon ble montert med hjelp fra Jan Erlend.

Cockpitbenker og -dørken ble pusset og malt med epoksy primer, deretter med grå Interdeck, en sklisikker dekksmaling med sandkorn.

Presenningen hadde gnisset mot lakken i løpet av vinteren og gjort den ganske matt. Lett rubbing, polering og voksing (takk igjen, Jan Erlend!)ga et akseptabelt resultat. Noen steder bør kanskje vannslipes med ultrafint papir - neste år. Værre er det at voksingen avdekket mange sprekker i området rundt røstjernene på styrbord side. Det er uvisst hva dette skyldes, men båten ble sparklet og lakkert i fjor.

Ingen kommentarer: