Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

onsdag 4. april 2007

Elektroniske rasterkart betalt over skatteseddelen...

Kystverket gir jaggu valuta for skattekronene! Litt 'fikling' med kall til kartserveren gir høyoppløselige .png filer med sjøkart over egendefinerte områder (se eksempel over). Kartet nedenfor er en mosaikk av 16 nedlastede bilder i 1800 x 1200 oppløsning - sydd sammen til et 3600 x 9600 punkters rasterkart over indre Oslofjord. Når kystverkets side også gir UTM koordinater, er det lett å kalibrere kartet for bruk i f.eks. OziExplorer. Et lite script i Mathematica sender en serie med riktig formatterte url'er, fisker ut url'en til kartbildet, laster ned kartbildene og genererer en batch-fil for å sy sammen bildene ved hjelp av convert fra ImageMagick. Hvorfor kjøpe MapTech til tusenvis av kroner for en tjeneste vi allerede har betalt over skatteseddelen...?

2 kommentarer:

Jacob sa...

Hei, dette var meget interessant. Kunne du fortalt litt mer om hvordan å "sy" sammen png filene ved hjelp av urlene. Kjenner ikke Mathematica. Har du kanskje laget høyoppløslige filer som jeg kunne få laste ned av deg?

Harald H sa...

Hei Jacob,

Jeg så ikke kommentaren din før i dag. Send en e-post til h h a u g l i n @ m e d i s i n . u i o. n o så kan jeg sikkert hjelpe deg.