Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

onsdag 14. mars 2007

Færdern

Rute for Færderseilasen.
Det er runding Hollænderbåen som er mest aktuelt for Onkel Blå.

Fredag 8. juni starter Færderseilasen - for 60. gang. Som gammel havkappseiler vil Onkel Blå selvsagt være med. I år blir det nok pent og pyntelig i en av turklassene, med mindre det melder seg et konkurranselystent mannskap som vil trene på spinnakerhåndtering. Som det framgår av IW Varvets brosjyre har jo båttypen visse meritter å vise til fra tidlig 70-tall. Med unntak av en gjesteopptreden i Færdern på tidlig 80-tall - som spjælete vinsjegorilla og lensetaklemann på 9-meteren Ilmen - er dog skipperen helt grønn på strekningen Dyna Fyr - Hollenderbåen - Horten. Et kresent utvalgt mannskap bestående av døtre, kompiser og andre landkrabber borger vel også for et moderat sportslig ambisjonsnivå. Men noen vil vi sikkert legge bak oss. Vi får feire de seirene vi kan få og ellers ha et godt kulinarisk og sosialt program. Langsomt, men godt.


9-meter Ilmen. Johan Anker 1932.
(Bilder fra Klassisk Treseiler Klubb)1 kommentar:

Lars sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.