Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

torsdag 23. november 2006

Dagen derpå...

Vi har kjøpt en 35 år gammel båt og alt er ikke i tipp topp stand. Som nevnt blir man ved første date forført av dydene og lar seg blinde for skavankene. Men de kommer også for en dag. Her er et lite knippe:

Teaken i fotlisten har sprekker og må fikses


Mastefoten er rusten, men antakelig ikke kritisk. Det burde være enkelt å lage en ny av standard aluminiumsprofiler.


Det er skroggjennomføringer med stive gamle slanger og ventiler som ikke lar seg lukke. Dette er kritisk. Denne for toalettets utløp er ikke den værste. Verre er det med gjennomføringene for selvlensingen. For sikkerhetens (og nattesøvnens) skyld skal jeg bytte alle før båten skal på vannet til våren.

Ingen kommentarer: