Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

torsdag 27. november 2008

Prima matjord - eller - 35 år med smuss

Jeg har startet på prosjekt 'Renere båt'. I den anledning har jeg for første gang på 35 år skrudd løs alle dørkplatene. Her kunne det jo vært dyrket sjampinjonger!Et søk i dokumentarkivet som fulgte med båten avslører at innredningen ble bygget om på midten av 70-tallet, bl.a. ble dørken hevet. Dette sannsynligvis for å få plass til innplastede finerplater som fungerer som en slags skvalpeskott for å hindre at vann fra bunnen av båten finner veien opp under salongbenkene. Tanken er vel og bra, men de danner samtidig en liten 'oppsamlingskulp' for vann, smuler etc som måtte finne veien ned under salongbenkene. Det på et sted hvor det er nærmest umulig å komme til for rengjøring. Etter 35 år er det tilsammen blitt flere desiliter med prima matjord.

Nå skal imidlertid skvalpeplatene fjernes . Den frodige biotopen går dermed en usikker fremtid i møte. Nei til biologisk mangfold!

1 kommentar:

boat.dk sa...

Selvom dette er gammelt indhold, så er det vel nok dejligt det får lov at ligge!