Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

mandag 20. oktober 2008

Høsttur 18.-19. oktober

Det ble en kort høsttur før sesongslutt. Strøm, motvind og sen start gjorde at Horten ble målet. Laber til frisk bris fra S på lørdag. Jeg startet med full genua 1 og et rev i storseilet - det ville nok vært mer effektit med fullt storseil og genua 3. Men jeg hadde ikke lyst til å skifte forseil underveis. Jeg 'lånte' en plass ved siden av en artsfrende i Horten båtforenings havn. En langturutrustet IW 31 med redningsflåte, stigtrinn i masten og skikkelig radarreflektor.
Returen på søndag foregikk i rolige former, først for motor, deretter med storseil og spinnaker fra Filtvet og inn.


Perspektivet overdriver forskjellen litt. Onkel Blås mast er ca. en meter høyere.

Artsfrende i Horten

Ingen kommentarer: