Velkommen

Velkommen til Prosjekt gammel havseiler. En weblogg om havseileren Onkel Blå (tidligere Blues)- en IW 31 fra 1971. Bloggen er i første rekke for egen dokumentasjon, men hvis andre har nytte og glede av innholdet er det hyggelig. Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboken eller legg igjen kommentarer under innleggene.

Mottoet for Prosjekt gammel havseiler er todelt: Langsomt, men godt. Mottoet er dekkende for hvordan båtlivet skal utfolde seg. Nøkkelord her er sakte tid og naturopplevelser. For seilingens del ligger det dog et ønske om å gjøre skam på første del gjennom å leve opp til andre del.

For den som ønsker å vite mer om IW 31 finnes det en samling linker i høyre marg. Still gjerne spørsmål i det nye IW 31 Forum.

lørdag 24. mai 2008

Treningstur 19.05.08Fin dag på fjorden 5-6 m/s fra S. Vi trente grunnleggende ferdigheter som kryssing, spinnakerheising, -jibbing og og -nedtak. Vi vinner neppe noen slagdueller under Færdern...

Lærdommer:

  • Legg genuaskjøtet kun en gang rundt vinsjen mens slakken tas inn. Flere vindinger og slakt tau gir krøll. Når det blir strekk i skjøtet bør man bruke minst tre vindinger.
  • Spinnakersetting fra forluken gikk dårlig når genuaen er satt. Med to eller flere på dekk kan man heise spinnakeren fra cockpit/luka med nedtak samme vei.
  • Det er tungt å rulle inn genuaen med maks strammet fall.
  • Ekstra kjøtt på ripa gir fart!
  • Når ekkoloddet viser 1.8 m har kjølen kontakt med moder jord, dvs med sndbunnen ved bryggen sør for DSSFs brygger. Greit det ikke var bølger...
Disse var med: Ståle, Jan Erlend og Harald

Ingen kommentarer: